Skript ışınlanan kullanıcıya animasyon ekleme olayında da oldukça başarılı bir eklenti. Bu rehberde bunu nasıl yapacağınızı anlatacağız.
Skript, JAVA eklentisi kodlar gibi sunucuya kod yazarak özellik eklemeyi sağlayan bir yapı. En büyük avantajlarından birisi sunucu açıkken kod yazma desteği sunması. Tek yapılması gereken şey Notepad++ uygulamasını başlatıp hemen kodu yazmak ve dosyayı güncellemek. Sonrasında konsoldan güncellenmiş kodları aktif etmek. İşlem bu kadar basit.
Hal böyle olunca bu eklenti, büyük bir ilgi görmüş durumda. Tabii JAVA eklentisi her ne kadar daha yüksek performansa sahip olsa da bazı özellikler için Skript, harika bir olanak tanıyor.
Skript kullanırken yapılabilecek şeyler kullanıcının hayal gücüne kalmış durumda. Yapılabilecek şeylerden birisi de ışınlanma olayı. Işınlanma, oldukça basit bir şey. Buna ek olarak bir de animasyon eklemek, özelliğin daha güzel görünmesini sağlayacaktır.
Skript ile Işınlanma Olayını Kodlama
Skript ışınlanan kullanıcıya animasyon ekleme açısından başarılı bir yazılım. Birazdan buna değineceğiz. Skript ile beraber bir oyuncu, “/ışınlan” komutu ile diğer oyuncuya ışınlanabilir. Bunun için kullanılması gereken kodu aşağıya bırakıyoruz.
command /ışınlan [<player>]:
trigger:
if arg-1 is set:
teleport player to arg-1
command | Komutun ne olacağı buradan belirleniyor. |
if arg-1 is set | Oyuncunun ilk argümanı girip girmediği kontrol ediliyor. Üstteki koda göre burada oyuncu adı olmalı. |
teleport player to arg-1 | Oyuncu, komutta belirtilen oyuncuya ışınlanır. |
Skript ile Işınlanan Kullanıcıya Animasyon Ekleme
Paylaştığımız kod oldukça basit. Bu kod ile beraber istenilen oyuncuya ışınlanılıyor. Bu kod, geliştirilerek daha iyi hale getirilebilir. Biz, kafanız karışmasın diye en sade haliyle olayı anlatıyoruz. Işınlanma işlemi sonrasında animasyon eklemek için yapılması gereken şey ışınlanan oyuncuya animasyon ekleme kodlarına yer verme.
set {_c} to location of the player
execute command “/playsound minecraft:block.beacon.power_select neutral %player% %{_c}’s x-coordinate% %{_c}’s y-coordinate% %{_c}’s z-coordinate%”
execute command “/particle minecraft:explosion %{_c}’s x-coordinate% %{_c}’s y-coordinate% %{_c}’s z-coordinate%”
execute command “/particle minecraft:explosion_emitter %{_c}’s x-coordinate% %{_c}’s y-coordinate% %{_c}’s z-coordinate%”
execute command “/particle minecraft:flash %{_c}’s x-coordinate% %{_c}’s y-coordinate% %{_c}’s z-coordinate%”
Burada paylaşmış olduğumuz kodu ışınlanma kodunun sonuna eklemelisiniz. Bu kodların açıklamalarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Burada oyuncu ışınlandıktan sonra görsel efekt ve ses efekti verilmesi sağlandı. Kullandığımız ses efekti deniz fenerinin çıkardığı bir ses. Görsel efektler arasında ise patlama efekti ve flaş efekti bulunuyor. İsteğe bağlı olarak bu efektleri güncelleyebilirsiniz. Efekt listesine buradan, ses efektleri listesine ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
execute command | Konsol üzerinden komut çalıştırmaya yarar. |
/playsound | Belirlenen lokasyona ses efekti ekler. |
/particle | Belirlenen lokasyona görsel efekt ekler. |
Skript ile ışınlanma sonrasında kullanıcıya bu şekilde efekt verilebiliyor. Bu da animasyonlu bir ışınlanma sağlıyor. Bu kodları geliştirerek daha ilgi çekici işlere imza atabilirsiniz. Eğer anlamadığınız bir yer var ise bize yorumlar üzerinden sormaktan çekinmeyin. Biz sizler için buradayız.
Eğer sen de Minecraft sunucusu kuracaksan hemen Minecraft sunucu kirala!