Authme kurulum ve türkçeleştirme için buraya tıklayarak ilgili yazıya bakabilirsiniz.

Bu yazıda bahsedeceğimiz konular session ayarları, timeout, registration ve event olayları.

Bu ayarları “Authme” klasörü içerisindeki “config.yml” dosyasında yapacağız, o dosyayı açmakla başlayabiliriz.(Dosyaları düzenlemek için SublimeText programını kullanıyorum siz farklı bir program kullanabilirsiniz.)

Not: Herhangi bir değişiklik yapmadan önce düzenlediğiniz dosyanın yedeğini alınız herhangi bir bozulmadan sorumlu değiliz.

Session:

Session Nedir, Ne İşe yarar?

Session, bir kullanıcı kayıt olduğunda veya giriş yaptıktan sonra çıktığında o kullanıcının ip adresini ve kullanıcı adını bir süre önbelleğinde tutar ve kullanıcı belirlenen süre içerisinde sunucuya tekrar girdiğinde şifre girmesi gerekmez. Bu süreyi çok uzun tutmanızı önermiyorum fakat gerçekten oyuncuları rahatlatan bir ayar. 30 dakika, 3 saat arası idealdir diye düşünüyorum.

Nasıl Ayarlanır?

CTRL+F tuş kombinasyonu ile bul’u açıyoruz ve “sessions:” kelimesini aratıyoruz ve aşağıdaki kısmı buluyoruz.

Bu kısımda;

  • enabled: false” kısmını true olarak ayarlıyoruz.
  • timeout: 10” kısmını dakika cinsinden süreyi ayarlıyoruz ayarladığımız bu süre içerisinde kullanıcılar birkez /login komutunu kullanması gerekecek.

TimeOut:

Timeout Nedir, Ne İşe Yarar?

Timeout kullanıcıların /register ve /login komutlarını kullanabilecekleri süreyi ayarlar kullanıcılar belirlenen süre içerisinde işlem yapmazlar ise sunucudan atılır.

Nasıl Ayarlanır?

Değiştireceğimiz kısmı bulmak için tekrar CTRL+F tuş kombinasyonu ile “timeout:” kelimesini aratıyoruz ve aşağıdaki kısmı buluyoruz.

  • Bu kısmı bulduktan sonra 30 değerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz bu değeri 0 yapmak timeout u kapatacaktır. Fakat bunu önermiyorum 30 – 60 arası tutmak ideal olacaktır.

Registration:

Registration Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ayar içerisinde bir kaç farklı seçenek var bunlara sırayla bakıcaz.

Bunlar kısaca;
1- Suncu içi kayıt olmayı kapatma,
2- Kayıt olma zorunluluğunu kapatma/açma,
3- /register komutunda parola tekrarını kapatma,
4- Kayıt olduktan sonra sunucudan atma,
5- Kayıt olduktan sonra login yapmayı zorunlu hale getirme gibi ayarlar.

Nasıl Ayarlanır?

Her seferinde yaptığımız gibi değiştireceğimiz kısmı bulmak için CTRL+F tuş kombinasyonu ile “registration:” kelimesini aratıyoruz ve aşağıdaki kısmı buluyoruz.

Bu kısmı bulduktan sonra;

  • Sunucu içi kayıt olmayı kapatmak için “enabled: true” kısmını “false” olarak ayarlıyoruz. Bu ayar ile eğer web siteniz varsa ve website üzerinden kayıt yaptırıyorsanız oyundan kayıt olmayı kapatmaya yarar.
  • Kayıt olma zorunluluğunu sunucudan kaldırabilirsiniz ve kayıt olanlara ayrıcalıklar sağlayabilirsiniz. Bunun için “force: true” yazan kısmı “false” olarak değiştiriyoruz. Bu ayar ile yapabileceğiniz ayrıcalıkları nasıl yapabileceğinizi aşağıda Event kısmında anlattım.
  • Register komutunda parola doğrulamayı kapatma bunun için “secondArg: ‘CONFIRMATION’” ayarını “NONE” olarak ayarlıyoruz. Bu ayar /register <şifre> <şifre> olan komutu /register <şifre> olarak ayarlar.
  • Kayıt olduktan sonra doğrulama için oyuncuyu oyundan atma bunun için “forceKickAfterRegister: false” ayarını “true” olarak ayarlayabilirsiniz ama ben bunun yerine bir alt satırda anlattığım kısmı öneririm.
  • Kayıt olduktan sonra doğrulama için login komutunu kullanmaya zorlama bunun için “forceLoginAfterRegister: false” ayarını true olarak ayarlıyın. Bu ayar kayıt olduktan hemen sonra oyunculara login komutunu kullanmasını sağlar parola doğrulaması için güzel bir seçenek.

Eventler:

Eventler Nedir, Ne İşe yarar?

Eventler Skript plugininde olduğu gibi bir olay gerçekleştiğinde komut oynatma vb. işlemleri gerçekleştiren bir sistemdir.

Authmede Eventleri kullanmak için ekstra bir plugin gerekmez “Authme” klasöründe bulunan “commands.yml” dosyası üzerinden yapılan işlemler ile kullanılır. Örnek olması açısından yukarıda bahsettiğim kayıtlı üyelere ayrıcalık verme sistemini yapalım.

Nasıl Kullanılır?

Kullanmaya başlamak için “Authme” klasöründe bulunan “commands.yml” dosyasını açıyoruz.

Dosya içeriği aşağıdaki gibi olacaktır.

Yukarıdaki resimde kırmızı renk ile işaretlediğim örnekteki gibi mavi renkte işaretlediğim eventleri kullanabiliyoruz.

  • Script plugininde olduğu gibi Authmedede değişkenler var. %p değişkeni eventi çalıştıran oyuncuyu tanımlar %nick %ip %cauntry gibi örnekler olsada pek işe yaramıyor %p daha çok kullanılır.
  • executor: CONSOLE / PLAYER” bu komutu kimin çalıştıracağını belirler aynı mantık script pluginindede vardır.

Daha iyi anlamanız için kayıt olan kullanıcılara registered tagı vermek için bir örnek yapalım.

Bunun için “onRegister:” eventinin önündeki parentezleri siliyoruz. Ve açağıda verdiğim kodu resimdeki gibi ekliyoruz. Sizde örneklere bakarak zorlanmadan kendiniz bişeyler ekleyebilirsiniz.

Kod:

registered:
command: ‘manuadd %p registered’
executor: CONSOLE

Bunu yaptıktan sonra reload atalım artık kayıt olan kullanıcılara registered rolü verilecektir.

Bu ayarların uygulanması için reload atmayı unutmayın!

Konuyu nasıl buldun?
2
1
0
2
0

Yazar hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir