1.19 modlu sunucu

Bazı insanların araştırdığı sorulardan birisi şu olmakta: 1.19 modlu sunucu nasıl kurulur? Sizler için bu sorunun cevabını vermek isteriz.

Modlu sunucu sahibi olmak isteyen pek çok kişi mevcut. İnsanlar, bu tür sunucular kurup sunucuya istediği özellikleri eklemek ister. Modlu sunucu kurmak isteyenler ve bu sunucuyu yönetip daha fazla oyuncuya sahip olmayı talep edenler için bu yazımızda detaylı bir şekilde 1.19 Forge kurulumundan bahsediyor olacağız. Umarız işinize yarar. Eğer rehberimiz sonrasında aklınıza takılan sorular bulunur ise yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

1.19 Modlu Minecraft Nedir?

Minecraft, hayatta kalma ağırlıklı olsa da mini oyun oynama ve süslü binalar inşa etme gibi birçok şeyi mümkün kılan bir oyun. Bununla birlikte modlu Minecraft ise oyuna yeni özellikler eklemeyi sağlayan bir yapı sunuyor.

1.19 modlu sunucu

1.19 modlu sunucu kurmak isteyenler modlu Minecraft sahibi olarak aşağıdaki özelliklere ve daha fazlasına yer verebiliyor:

  • Yeni bloklar ve eşyaları oyuna kazandırma
  • Yeni silahlarla oyunu daha eğlenceli hale getirme
  • Yeni biyomlar ile beraber doğayı keşfetme
  • Mini harita ekleme
  • Elektronik eşyalara yer verme
  • Veri merkezi kurarak eşyaları burada depolama ve eşyalara uzaktan ulaşma
  • Yeni yaratıklarla mücadele etme

1.19 Modlu Sunucu Nedir?

Modlu sunucu, modlu Minecraft desteği bulunan bir sunucu türüdür. Oyuncular, modlanmış sunucu sayesinde modlu oyun keyfini sürmekte. Forge, günümüzün bilinen en popüler modlanmış sürümlerinden birisi. Forge dışında Fabric de bulunuyor fakat Fabric daha güncel bir yazılım.

Forge 1.19 Sunucusu Nasıl Kurulur?

Siz değerli okurlarımız için 1.19 sunucusunun mod desteğiyle nasıl kurulacağı bilgisini bu başlık altında detaylı olarak aktarmak istiyoruz. Umarız her bir bilgi sizler için yararlı olur. Lafı daha fazla uzatmadan hemen mod kurulumunu anlatmaya başlayalım. Bu rehberimizi hazırlarken Forge 1.19 için en güncel sürümü kullanacağız.

Hosting Şirketini Bul

Modlu Minecraft deneyimi yaşamak için yapılması gereken şeylerden birisi doğru hosting şirketini keşfetmek. Müşteri, kendine en uygun olan firmayı seçmeli. Günümüzde birçok barındırma şirketi var. Her firma, kendi olayını ortaya koyup avantajlarını müşterilerle paylaşmakta. Bunlardan birisi de Batıhost olarak açıklanabilir. Minecraft sunucusuna uygun makineler veren Batıhost, müşterilerin performansına ve verimliliğine büyük önem gösteriyor.

Batıhost’un sunduğu birçok ayrıcalık bizlerle buluşuyor. Bunlar arasında makinelerin sipariş verildikten sonraki birkaç dakika içerisinde hazır hale gelmesi. Firma, otomatik sipariş işleme özelliğine sahip olduğu için makine de hemen hazır hale getirilmekte. Bir diğer ayrıcalık 1 GB RAM hediyesi. Eğer oyuncular 1 gün sonrasına otomatik kurulum yaparsa makineye sınırsız 1 GB RAM hediyesi veriliyor. Yani makine müşteride olduğu sürece RAM hediyesi kalkmıyor. Bu da ekstra performans artışı anlamına geliyor.

1.19 modlu sunucu kurmak isteyenlerin önemsemesi gerektiği şeylerden birisi de reklam olarak bizlerin karşısına çıkmakta. Reklamlar, bir hizmetin büyümesi için önemsenmesi gereken bir şey. Bundan dolayı insanların yapması gerektiği şeylerden birisi de PR çalışmaları. Batıhost çeşitli sitelerde oyuncular için reklam hakkı tanıyor.

Minecraft sunucusu kurmak isteyenlerin bu firmayı tercih etmesi için bir diğer sebep hazır sunucu paketleri. Firma, kendi hazırladığı paketleri müşterilere sunarak onların bu paketlerle hazır özelliklerden faydalanmasına imkan tanıyor. İsteyen kullanıcılar, bu paketleri düzenleyerek kendi istediği gibi kullanabilir. Ayrıca sunucu paneli uygulaması ile de müşterilerin hızlıca sunucu yönetmesi ve çalıştırması mümkün oluyor.

Modlu sunucu kurma hayali bulunanların bu firmada elde edeceği bir diğer imkan bekletmeyen destek. Destek ekibi gece gündüz çalışarak müşterilerine en iyi olanağı sunmaya gayret gösteriyor. Bunun yanı sıra çeşitli Minecraft araçlarına da yer veriyoruz. Minecraft sunucusu yönetirken bazen özel araçlar gerekebilir. Bu araçlar arasında sürüm güncelleme, banner hazırlama ve site kurma gibi birçok olanağa yer veriyoruz.

İnsanların 1.19 modlu sunucu kurması için Batıhost’ta karşılaşacağı daha birçok avantaj var. Son olarak ücretsiz site kurmaktan bahsedelim. Minecraft sunucusu makinesi alanlar ücretsiz olarak web sitesi kurarak bu siteden para kazanabiliyor.

Batıhost, 2 farklı türde makinelere yer veriyor. Bunlardan birisi düşük işlemcili diğeri yüksek işlemcili makineler. 1.19 için modlu oynayanların yüksek işlemcili makinelerden yararlanması gerekir. Çünkü 1.19, CPU’ya yoğunlaşan ve RAM tüketimi yüksek olan bir sunucu. Modlu sunucu ise daha fazla kaynak tüketecektir. En uygun makineyi bu bilgiye göre seçmelisiniz. Gerekirse test amaçlı makine alıp eğer yetersiz gelirse yükseltebilirsiniz.

Uygun JAVA Sürümünü Kur

Hosting firması ile anlaşıp makine seçtikten sonra artık sanal makineye girilmeli ve JAVA kurma işlemlerine geçiş yapılmalı. Makinede büyük ihtimalle JAVA 8 bulunabilir. Bunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Başlat + R” tuşlarına basın.
  • CMD” yazıp çalıştırın.
  • Konsola “java -version” yazıp gönderin.

Eğer JAVA 8 sürümü görünüyor ise 1.19, bu sürümde çalışmaz. JAVA 17 ise çalışır. JAVA 17 yer almadığı takdirde öncelikle mevcut JAVA’yı kaldırın. Ardından bu bağlantıya girip biraz aşağı kaydırın. Listede “Windows x64 Installer” bulunacak. Bu alanı bulduktan sonra dosyayı indirin. İndirilen dosyayı açın ve JAVA 17 kurulumunu tamamlayın.

JAVA 17 ile ilgili şöyle bir önemli bilgiyi paylaşalım. Bu sürüm, JAVA 8’i de içerisinde barındırıyor. Yani 1.12.2 veya 1.8.8 gibi eski sürümler de JAVA 17 ile çalışacaktır. Bu sayede tekrar JAVA kurulumu ile uğraşmadan farklı bir sürüme geçilebilir.

JAVA 17 kurulumu tamamlandıktan sonra kurulumun başarılı olup olmadığını anlamak için konsoldan kontrol yapın. Eğer JAVA 17 görünüyor ise kurulum kusursuz bir şekilde tamamlanmıştır.

1.19 modlu sunucu

Sunucu Dosyasını İndir

JAVA, Minecraft’ın altyapısında bulunduğu için bu sistemden yararlanılması gerekiyor. JAVA’yı kurduktan sonra yapılması gereken bir diğer şey sunucu dosyasını indirmek. Sunucu dosyası Forge sayfasından indirilmeli. Sayfaya girdikten sonra sol menüden istenilen 1.19 sürümü seçilmeli ve ardından açılan ekranda “Recommended” yani önerilen sürüm kurulmalı. Eğer önerilen sürüm yoksa alt sürümlerden biri seçilmeli. Hiçbir sürümde önerilen sürüm bulunmuyor ise son sürüm indirilebilir.

1.19 modlu sunucu kurmak Spigot veya Vanilla sunucu kurmaya gerek daha zor olsa da öğrendikten sonra ne kadar kolay olduğu anlaşılıyor. Bir sonraki aşamaya geçiş yapalım. Önerilen sürümü bulduktan sonra “Installer” düğmesine basılmalı. Reklam alanı açılacak. 5 saniye dolduktan sonra “skip” butonu görünecek. Bu butona basıldığı anda indirme işlemi başlayacak.

1.19 modlu sunucu

Dosya indikten sonra dosyayı açın. “Install Server” seçeneğini seçin. Alttaki üç noktaya basıp sunucunun kurulu olacağı boş bir dizin belirleyin. Boş dizini yeni oluşturabilirsiniz. “OK” butonuna basın ve kurulumu başlatın. Kurulum birkaç dakikaya kadar sürebilir. Bittikten sonra uygulamayı kapatın ve modlu sunucu dizinine girin. Burada birçok dosya ile karşılaşacaksınız.

Sunucuyu Hazırla

1.19 modlu sunucu oldukça önemli. Bu aşamadan sonra sunucu hazır hale geliyor olsa da yapılması gereken daha birçok şey var. Bunlardan birisi sunucuya verilecek olan RAM miktarını ayarlama. Bunun için sunucu klasöründe bulunan “user_jvm_args.txt” dosyasını açın. Ardından “# -Xmx4G” satırını arayın. Bulduktan sonra bu satırın “# ” kısmını boşluk dahil silin. Satır “-Xmx4G” olarak görünmeli. Sonrasında makinedeki RAM miktarına göre en uygun belleği ayarlayın. Örneğin makinede 8 GB RAM var ise bu kısmı “7G” yapın. Sonrasında dosyayı kaydedin.

Modları Ekle

Sunucuya verilecek olan RAM miktarını ayarladıktan sonra artık yapılması gereken şey modları eklemek. Bunun için “mods” dizini yer alıyor. Kullandığınız sürüm ile uyumlu modları buraya eklemelisiniz. Şunu belirtelim ki 1.19.2, 1.19.3 veya 1.19.4 olsun her sürümün mod uyumluluğu farklı olabilir. Bundan dolayı doğru sürümü seçmelisiniz.

Öncelikle CurseForge sitesine girin. Minecraft oyunu ile karşılaşacaksınız. Sonrasında mod kurulumu için aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin:

  • Categories -> Mods” tercihini yapın. Yeni bir sayfa açılacak.
1.19 modlu sunucu
  • Bu sayfada birçok mod yer alacak. Biraz aşağı kaydırıp sol sekmedeki “Game Version” kısmını bulun. Buradan kullandığınız sürümü seçin. Bu sayede uyumlu modlar görünecek. Ayrıca “Mod Loaders” kısmından da “Forge” olanı seçin.
  • Ekrana birçok mod gelecek. Bu modlar arasından beğendiğiniz bir modu açın.
  • Files” kısmına girin ve en uygun sürümü bulun.
  • En uygun sürümü bulduktan sonra dosyaya tıklayın.
  • Install” butonunun sağ tarafındaki ok işaretine basıp “Download file” seçeneğine tıklayın.
  • İndirilen mod dosyasını “mods” klasörüne ekleyin.

Bu aşamaların ardından 1.19 modlu sunucu için ilk modu yüklemiş oluyorsunuz. Diğer modları da bu şekilde eklemelisiniz. Bu modların sunucunun yanı sıra client yani istemci tarafında da olması gerekiyor.

Eğer istemciye modları daha önce aynı sürüm için kurduysanız aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Oyunun kurulu olduğu dizindeki “mods” klasörünü açın.
  • Buradaki modları sunucu dizinindeki “mods” klasörüne kopyalayın. İstemci modlarını kaldırmanız tavsiye edilir.

Haritayı Ekle

Eğer özel bir harita kullanmak isterseniz harita eklemeniz gerekir. Bunun için en hızlı yöntem sunucu dizinindeki “world” haritasını kaldırıp yerine kendi haritanızı eklemeniz ve ismini “world” yapmanız. Bu sayede ek ayarlar ile uğraşmadan hemen harita hazır hale geliyor.

Eğer haritanın ismini güncellemek isterseniz “server.properties” dosyası içerisinde bulunan “level-name” değişkeninin değiştirilmesi gerekiyor.

1.19 modlu sunucu

Ayarları Yap

Kullanıcıların 1.19 modlu sunucu için yapması gerektiği bir diğer şeye geçelim. Bu aşamadan sonra sunucu bir kez başlatılmalı ve test edilmeli. Bir problem var ise hangi modun sorun çıkardığı log dosyasından veya crash-report dosyası üzerinden çözümlenmeli ve o mod kaldırıldıktan sonra test yapılmalı. Kusursuz bir çalışma sonrasında ayarlamalara geçilmeli.

Sunucu başlarken EULA hatası iletebilir. Bu hatanın sebebi EULA’nın yani Microsoft sözleşmesinin onaylanmamış olması. EULA’yı onaylamak için yapılması gereken şey “eula.txt” dosyasına girip “eula=true” güncellemesini yapmak. Bu sayede EULA sözleşmesi onaylanıyor ve bununla ilgili herhangi bir problem yaşanmıyor.

Eğer genel sunucu ayarları yapmak isterseniz “server.properties” dosyası yararlanılması gereken dosyalardan birisi oluyor. Bunun yanı sıra “config” klasöründeki modlara ait ayar dosyaları da mevcut.

1.19 modlu sunucu

Keyifle Oynamaya Başla

Oyuncular, 1.19 modlu sunucu için gerekli modları kurup ayarlamaları yaptıktan sonra artık oynamaya hazır hale geliyor. Bu süreçten sonra yapılması gereken şey arkadaşlarla beraber sunucuyu zevkle oynamaya başlamak.

Konuyu nasıl buldun?
0
0
0
1
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir