Minecraft 1.18

Minecraft 1.18, geçtiğimiz yıllarda yayınlanan bir oyun sürümü. Bu oyundan yararlananların bilmesi gerektiği şeyler arasında pluginler yer alıyor.

Minecraft oyunu, sunduğu pek çok özellik ile insanların ilgisini çekmeyi başarmış bir yapım. Oyun, sunucu desteği ile beraber arkadaşlarla oynamayı imkanlı hale getirirken sunucu eklentileri ile birlikte harika olanaklar vaat ediyor. 1.18, son zamanlarda internette en çok araştırılan sürümlerden birisi. Bu doğrultuda kullanıcıların aklındaki soruları da gidermek isteriz.

Minecraft 1.18

1.18 sürümü, Caves & Cliffs: Part II olarak bilinen bir güncelleme. Bu güncelleme ile beraber artık oyunda daha yüksek dağlar yer almaya başladı ve mağaralar genişletildi. Manzaraların güçlendirilmesi ile birlikte kullanıcılar, oyun içerisinde harika bir ortamda gözlerini açmaya başladı. Dünya jenerasyonu açısından büyük yenilikler içeren bu sürümde pek çok değişiklik de yapıldı. Eski haritalar ise yeni sürüme geçirildiğinde otomatik dönüştürme işlemi sağlanıyor. Bundan dolayı 1.18’e geçmek isteyenler herhangi bir problem ile karşılaşmaz.

Minecraft 1.18 için Sunucu Eklentileri

Minecraft’ın 1.18 sürümü için pek çok eklenti mevcut. Bu eklentilerden bazılarını sizler için açıklamak istiyoruz. İlk olarak SkinsRestorer eklentisi ile başlayacağız.

Minecraft 1.18

SkinsRestorer

SkinsRestorer, Minecraft 1.18 sunucusu için skin desteği sunan bir eklenti. Bu eklentinin amacı, premium olmayan sunucularda skinlerin değiştirilmesine imkan tanımak. Premium skinler, bu özellik sayesinde görünürken buna ek olarak istenilen skini giyebilme özelliği de bulunuyor. Yani komut ile bir oyuncunun karakter dokusu güncellenebilmekte.

SkinsRestorer, GUI desteğine de sahip bir yazılım. Bununla birlikte eklenti içerisinde karakterleri güncellemek için bir komut dahi bulunmakta. Bir sunucuda karakter dokuları ile ilgili gerekli pek çok şeyi düşünmüş olan bu yazılım sayesinde premium sunucu havası yaşayacaksınız.

NametagEdit

Karşımıza çıkan bir diğer eklenti NametagEdit olmakta. NametagEdit, adından da anlaşılacağı üzere renkli etiketler kullanmaya yarayan bir özellik. Oyuncunun üzerindeki isim etiketleri, bu komut sayesinde güncellenebiliyor. Oyuncu, nasıl görünecek ise ona göre bir düzenleme yapılmalı.

Minecraft 1.18

ViaVersion ve ViaBackwards

Bazen yeni sürümde bulunan oyuncuların eski sürüme bağlanması problemli olabilir. Çünkü yeni sürümden eski sunucu sürümüne girmek normal şartlarda mümkün değil. Bunun sebebi protokol farklılığı. Bu eklenti ile birlikte güncel Minecraft sürümüne sahip istemciler 1.7’den başlayarak 1.19 sürümüne kadar rahatlıkla girebiliyor. Örneğin 1.19 sürümüne sahip bir Minecraft oyuncusunun 1.7 sunucusuna girmesi mümkün oluyor.

TitleManager

Minecraft 1.18 sunucuları için karşımıza TitleManager eklentisi de çıkıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere bu yazılım, ekrana başlıklar ve yazılar eklemeye yarıyor. Yan tarafa skor tablosu ile yazılar ekleme, ekrana süslü başlıklar ekleme veya TAB tuşuna basıldığında oyuncu listesinin göründüğü alanı düzenleme gibi birçok özellik, bu eklentiyle beraber gelmiş bulunuyor. Eklentinin sunduğu özellikler şunlar:

  • Hoş geldin başlığı
  • Yeni giren kullanıcılara başlık gönderme
  • Oyuncu listesi görünümünü süsleme
  • Hoş geldin aksiyon barı ekleme
  • Komut ile süslü mesaj gönderme
  • Skor tablosu özelliğini kullanma
  • API’den yararlanma
  • Animasyon desteği
Minecraft 1.18

FastAsyncWorldEdit

FAWE olarak bilinen bu eklenti, 1.18 için harika olanaklara yer veren bir harita düzenleme yazılımı. Bu eklenti ile beraber WorldEdit pluginine göre daha iyi performans almak mümkün oluyor. Bu eklentinin temel amacı da zaten sunucu optimizasyonu sağlamak. WorldEdit’in yaptığı işlemlerin daha hızlı halledilmesi için bu yazılıma yer verilmeli. Eklenti, CPU ve RAM tüketimi açısından oldukça başarılı. 200’den fazla komuta sahip olan eklenti, ayrıca çeşitli limitler ekleyerek performansı daha fazla korumayı da sağlıyor.

DiscordSRV

DiscordSRV, Discord ile Minecraft sunucusu arasında bir köprü görevi görüyor. Bu eklentinin temel özelliği Discord sunucusunda seçilen kanala Minecraft sohbetini aktarmak. Ayrıca Minecraft sohbetine kanal üzerinden mesaj gönderilebiliyor. Bunlara ek olarak yönetici, Discord’dan sunucuya komut gönderebilir ve konsol çıktısını alabilir.

Minecraft 1.18

EconomyShopGUI

Karşımıza çıkan bir diğer eklenti EconomyShopGUI olarak yer almakta. Bu eklenti, sunucuya market ekliyor. Yönetici, marketi istediği gibi düzenleyerek oyuncuların bu marketten yararlanmasını sağlıyor. Marketin en büyük özelliklerinden birisi GUI tabanlı olması. Yani envanter ekranında açıldığı için kullanıcılar, komutlarla uğraşmadan hemen markete erişim hakkı elde ediyor.

Jobs Reborn

Eğer Minecraft 1.18 sunucusuna sahip iseniz Jobs eklentisini de bilmeniz gerekmekte. Bu eklenti ile beraber oyuncular, kendilerine meslekler seçebiliyor. Seçilen meslekler ile beraber kullanıcılar, bu mesleklerden para kazanabilmekte. Eklenti, seviye sistemine de yer vermekte. Bu sayede seviye arttıkça kazanılacak para miktarı da yükseliyor.

Jobs, detaylı ayar dosyasına sahip bir yazılım. Bu eklenti ile beraber kullanıcılar, veritabanı sisteminden yararlanabiliyor, görev ekleyebiliyor, çeşitli eklentilerle entegrasyon kurabiliyor, meslek limiti belirleyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyor.

Minecraft 1.18

Time is Money

“Vakit nakittir.” sözüyle ortaya çıkan bu yazılımın amacı ise adından da anlaşılacağı üzere çevrimiçi olunan süre boyunca para kazanmak. Bu plugin, yalnızca para kazanmayı sağlamıyor. Para yerine eşya ödülü almaya da imkan tanıyor. Yönetici, nasıl isterse buna göre bir ayar yapmakta. Eklentinin AFK koruması da var. Bu sayede aktif olmayan oyuncular kazanç elde edemez. Bu ayar, config dosyasından kapatılıp aktif edilebiliyor.

VeinMiner

Kullanıcılara zaman kazandıran eklentiler arasında VeinMiner yazılımı da bulunuyor. Bu eklentinin amacı, birden fazla bloğu kazmak. Örneğin madende taşları tek tek kazmak bir süre sonra sıkıcı hale gelirken bu özellik eklendiğinde hız elde edilir. Çünkü 1 kez eğilerek kazılma işlemi yapıldığında aynı anda 16 taş, 32 taş veya 64 taş gelebilmekte. Yönetici, aynı anda kaç blok kırılmasını istiyor ise buna göre bir ayar yapmalı. Bununla beraber hangi blokların çoklu kazılması gerekiyor, bu da belirtilebiliyor. Özelliği kullanıcı tarafından aktif etme veya devre dışı bırakma seçeneği de mevcut.

Eğer sunucu istiyor isen hemen sen de Minecraft server kirala!

Konuyu nasıl buldun?
0
0
0
0
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir